fotodeník2017: 45.týden


2017/45.týden
06.11.- 12.11.

pondělí; rýma No.2 
je nemocen. dnes si chtěl hodně číst. vážně mu nebylo moc dobře. 


úterý; nudle všude. chudák přes ty nateklý, zalepený, usoplený oči skoro neviděl, ale spát? zavřít očka a schrupnout si? to ne.
ale má trochu zvláštní smysl pro humor ten kluk. nosem nepustit nic a všechno hrnout přes oči, no nevim. nějak nechápu, co je na tom tak zajímavýho. doufám, že zítra už pojedem standardní smrkání nudlí nosem, do kapesníku pěkně..
a hermíně dnes sedm měsíců


úterý; hermína má sedm měsíců


středa; stále nemocen. tak dnešní fotka vznikla hned brzy ráno v noci. štěstí, že jsme na ty děti dva. bertík nespící od dvou do čtyř, mínka nespící od tří do pěti.. máme je pěkně rozdělený, dětičky naše


středa; rýma pokračuje. dneska ráno jeli kluci k doktorce. tak máme plný koš lahviček, mastiček, kapátek, odsávaček, sirupů a kapiček.. ale už po první proceduře je to znát. očka se rozlepují, řasy se oddělují a nudle tečou z nosu..
vrcholem dnešního dne byla době oběda. bertík chudák jedl asi půl hodiny, protože kvůli ucpanému nosu nezvládl víc jak tři zrnka rýže najednou. tak jsem mezitím vyřešila totální mínčin průser skrz na skrz. to by bylo. při oblékání do spacího si hermína usmyslela udělat jeden ze svých vzácných nenápadných přesunů směrem k nočníku a tak se trochu vykoupala v převrhnutým nočníku no.. nevadí, jdem ji převléknout znovu a další oblečení na hromádku na praní. a když se mi povedlo oba uspat a konečně jsem si nandala polévku, tak jsem se jí hnedka polila od hlavy k patě. a další oblečení na hromádku na praní.. náročnej den to dneska byl. zítra bude velké prádlo


čtvrtek; nemoc pokračuje.
 ale už polevuje.
dostali jsme se do nekončící smyčky: bertíkovi je lépe a tak odmítá léčbu (smrkání) do té doby, dokud se mu zase nepřitíží natolik, že uzná, že teda budeme zase léčit..
takový typický moment krok dopředu, dva zpátky. ale vysvětluj to dvouleťákovi, žejo


pátek; během dne jsme doma holt čtyři. já, bertík, hermína a rýma.
bertík se dnes pohyboval po celé škále uzdravování se. blbě, dobře, vesele, ubrečeně. hodil by se rozpis dopředu, ale i tak jsme to zvládli..
hermínu podezírám z tajného přesouvání. prostě občas je někde trochu jinde, než by měla, ale nedělá kolem toho žándý povyk. nikdo to ještě neviděl, jakmile jsou okolo lidi, jenom válí sudy a tváří se absolutně nemobilně, jeno  udělá takhle pokus dva a jde si zase po něčem bližším.
ale jak jinak si mám vysvětlit, že ji třikrát denně musím z rukou tahat bertíkův nočník?!


sobota; ikea


neděle; vzácný čas! v jednu chvíli v naší domácnosti obě děti spaly a oba dospěláci byli vzhůru! trvalo to asi hodinu. neuvěřitelná vzácnost.
tak jsme s honzou dokonce lehce oprášili komunikaci a dali si trochu konverzace



Komentáře